Maxima zilei

"How people treat you is their karma; how you react is yours." Wayne Dyer "Modul in care ceilalti te trateaza este karma lor! Modul in care reactionezi este karma ta!" Wayne Dyer

Cartile recomandate

Editura Elena Francisc

FURIA.Intelepciune pentru Potolirea Flacarilor/2009

Autor:   Thich Nhat Hanh

Titlu original: Anger. Wisdom for Cooling the Flames /2001

Anul aparitiei 2009

Descriere:

“Au trecut 25 de secole de când Budha Sakyamuni, aşezat sub copacul bodhi, a avut acea faimoasă  viziune interioară despre cele trei stări ale minţii care constituie sursa întregii noastre nefericiri: ignoranţa, dorinţa obsesivă şi furia. Toate sunt dificile, dar într-un singur moment de furie – care este una dintre cele mai puternice emoţii – poate fi ruinată o viaţă iar sănătatea şi creşterea spirituală se pot prăbuşi. Cu superbă simplitate, căugărul budhist Thich Nhat Hanh ne arată calea şi ne dăruieşte uneltele cu ajutorul cărora putem să transformăm întregul nostru mod de a relaţiona şi să restaurăm acele părţi din noi care au fost devastate de furie. Înţelepciunea acestui om, care transpare la fiecare cuvânt, conţine în ea puterea de a schimba totul pentru fiecare dintre noi şi pentru aceia pe care-i iubim.

„Dacă ar fi puse în practică, proiectele sale pentru pace ar constitui un monument ridicat ecumenismului, fraternităţii, umanităţii.”

Martin Luther King Jr.

“Reamintindu-ne că micile probleme spirituale sunt de fapt mari probleme spirituale, autorul îşi sprijină cititorii cu înţelepciune şi seninătate pe drumul lor dinspre furie înspre un loc unde îşi pot afla pacea.”

Library Journal

http://www.efpublishing.ro/index.php?page=detaliicarti&idc=73

Editura Curtea Veche

Puterea prezentului. Ghid de dezvoltare spirituală – Ediţia a IV-a

Autor: Eckhart Tolle

Colecţia: Biblioterapia

Titlu original: The Power of Now. A Guide to Spiritual Enlightenment

Anul apariţiei: 2009

Comentariu:

“Putem privi această carte ca pe o provocare: imaginea pe care o dăm acum realităţii este într-adevăr şi cea mai adecvată, adevărul ultim despre noi înşine? Ştim cine suntem, care este puterea noastră reală şi în ce rezidă ea?

Însă ea este, de fapt, o călătorie spirituală în care să depăşim locurile comune ale gândirii cotidiene. Cea mai înrădăcinată prejudecată este aceea că suntem totuna cu mintea noastră. Într-adevăr, mintea poate fi un instrument extraordinar, dar în acelaşi timp este principala sursă a anxietăţii noastre. Cu fluxul ei constant de gânduri despre trecut şi griji legate de viitor, mintea ne macină personalitatea, liniştea, potenţialul şi ne împiedică dezvoltarea spiritului.

Mulţi dintre noi vor descoperi că obstacolul cel mai mare în calea acestei dezvoltări îl reprezintă relaţiile noastre cu ceilalţi, mai ales relaţiile intime.

Urmând lumina călăuzitoare a acestei lecturi, putem ajunge la comuniunea reală cu ceilalţi. Ne putem descoperi sinele autentic, complet şi perfect. Putem deveni noi înşine, stăpâni pe forţa noastră spirituală reală – dacă ne abandonăm momentului prezent.”

http://www.curteaveche.ro/Puterea_prezentului_Ghid_de_dezvoltare_spirituala_Editia_a_IV_a-3-251

Un pământ nou – Trezirea conştiinţei umane – Ediţia a II-a

Autor: Eckhart Tolle

Colecţia: Biblioterapia

Titlu original: A New Earth: Awakening to Your Life’s Purpose

Anul apariţiei: 2009

Comentariu:

” Într-o lume tot mai însetată de cunoaştere spirituală, într-un secol în care căutarea de sine a îmbrăcat forme absolut inedite, iar barierele dintre religii par a începe să cadă datorită înţelegerii faptului că acelaşi unic adevăr le-a fundamentat pe toate, îndrumătorii spirituali sunt cu atât mai necesari şi bine-veniţi. Fie că tălmăcesc mesajul iluminaţilor care au trăit cu secole în urmă, fie că îşi expun propria viziune asupra căilor ce trebuie urmate în lumea modernă, aportul lor la limpezirea înţelegerii aspectelor evoluţiei este unul esenţial.

„Scopul principal al cărţii nu este acela de a instaura noi credinţe şi nici acela de a încerca să vă convingă de ceva anume, ci de a înfăptui o schimbare în conştiinţa voastră, cu alte cuvinte, de a vă trezi.”                                                                                                                                                 Eckhart Tolle

„Există ceva realmente profund în textul acestei cărţi, indiferent dacă eşti de acord sau nu cu cele scrise.”                                                                                                                                                           Publishers Weekly

http://www.curteaveche.ro/Un_pamant_nou_Trezirea_constiintei_umane_Editia_a_II_a-3-747

Emoţiile distructive

Autor: Dialog stiinţific cu DALAI LAMA consemnat de Daniel Goleman

Colecţia: Seria Daniel Goleman

Titlu original: Destructive Emotions

Anul apariţiei: 2005

Comentariu:” HITLER, Stalin, Ceauşescu, 11 septembrie 2001, crimele şi violurile pe care le vedem la jurnalele de ştiri – oameni împotriva oamenilor şi fapte împotriva umanitãţii. Toate acestea au rãdacini comune: ura, mânia, furia, emoţiile distructive.

Ce sunt aceste emoţii? De unde au atâta forţã? Pot fi controlate, contracarate? Pot fi explicate, studiate? Iatã întrebari la care, de-alungul timpului, s-a rãspuns din diverse perspective: religioase, filozofice, ştiinţifice. Astãzi, pentru binele umanitãţii, pentru binele nostru, avem nevoie de soluţii. Cartea de faţã relateazã o întâlnire între ştiinţã şi spiritualitate, între specialişti de renume, care studiazã creierul şi comportamentul uman, şi gândirea budistã, care a explorat lumea interioarã timp de milenii cu o extraordinara rigurozitate. Pentru a ajunge la virusul emoţiilor distructive trebuie sã începem prin a ne imuniza împotriva haosului interior al sentimentelor. Aveţi acum în mânã antidotul acestui virus, câteva din soluţiile pentru atingerea echilibrului interior şi a seninãtaţii, câteva elemente ale educaţiei emoţionale care vã pot permite sã vã controlaţi emoţiile distructive, în loc sa le permiteţi sã vã contoleze viaţa.

Hrãniţi-vã spiritul cu acest dialog ştiinţific, o confruntare de idei pe care autorul o numeşte, pe bunã dreptate, festin intelectual.”

http://www.curteaveche.ro/Emotiile_distructive-3-302

Emoţii vindecătoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre raţiune, emoţii şi sănătate

Autor: Daniel Goleman

Colecţia: Seria Daniel Goleman

Titlu original: Healing Emotions: Conversations with DALAI LAMA on Mindfulness, Emotions, and Health

Anul apariţiei: 2008

Comentariu: “Oare mintea ne poate vindeca trupul? Cum sunt interconectate creierul, sistemul imunitar şi emoţiile? Care sunt emoţiile asociate cu starea de bine? Cum anume funcţionează înţelegerea, ca funcţie a minţii, în context medical? Există oare o fundamentare biologică a eticii? Cum ne poate ajuta ideea de moarte să înţelegem natura minţii?

Acestea sunt întrebările la care un grup de oameni de ştiinţă cunoscuţi, împreună cu Dalai Lama, au încercat să răspundă în cadrul unor întâl-niri ce au avut loc la Dharamsala, India.

Emoţii vindecătoare este o carte neobişnuită pentru că explorează o „interdependenţă” de un tip aparte, ce constituie însăşi esenţa vieţii: minte, corp, spirit. Întrebările, răspunsurile, comentariile care au constituit acest dialog intens reuşesc să ne lărgească viziunea asupra lumii, explorând conexiuni între aspecte legate de fiinţa umană pe care nu le credeam posibile.”

http://www.curteaveche.ro/Emotii_vindecatoare_Dialoguri_cu_Dalai_Lama_despre_ratiune_emotii_si_sanatate-3-705

Editura For You

Partea Intunecata a Cautatorilor de Lumina

Autor: Debbie Ford

Colecţia:

Titlu original: The Dark Side of the Light Chasers

Anul apariţiei: 1999

Autoarea Debbie Ford, cotată de New York Times ca unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, este o expertă de recunoaştere internaţională în domeniul transformării spirituale. Cele trei cărţi publicate anterior, Partea întunecată a căutătorilor de luminăIntrebările potriviteDivorţul spiritual şi Secretul umbrei au fost traduse în douăzeci şi două de limbi, şi sunt folosite ca manuale de educaţie în universităţi şi alte instituţii de educaţie şi de pregătire spirituală de pe tot globul. Este fondatoarea Institutului Ford pentru Consiliere Integrativă, o organizaţie de dezvoltare personală care îi pregăteşte toţi cei care doresc, oferindu-le calificările, diplomele şi procedeele necesare pentru a crea o formă de consiliere unică, cu impact asupra vieţilor oamenilor. Sute de Consilieri Integrativi autorizaţi folosesc marca înregistrată a lui Debbie, pentru a-i sprijini pe oameni să aibă cele mai măreţe căi în viaţă.

Misiunea lui Debbie este de „a-i face pe oameni să ducă vieţi complet integrate”. Pe lângă prelegerile ţinute la conferinţe şi în diferite grupuri din Statele Unite şi Canada, Debbie conduce personal renumitul seminar „Shadow Process Workshop”, o experienţă profund transformatoare de trei zile, care aduce în viaţa participanţilor iubire de sine şi libertate emoţională.

Adresa ei de Internet, www.debbieford.com, atrage mii de cititori în fiecare lună, cititori care doresc să obţină rezultate pozitive prin cursurile, publicaţiile şi seria ei de casete. Este, de asemenea, autoarea unei publicaţii informative, care apare de două ori pe săptămână, denumită The Right Questions in Action.

Sursa: www.editura-foryou.ro

http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=detalii&carte=19