Maxima zilei

"How people treat you is their karma; how you react is yours." Wayne Dyer "Modul in care ceilalti te trateaza este karma lor! Modul in care reactionezi este karma ta!" Wayne Dyer

Inteligenţa Emoţională – Armonie în Viaţa Ta!

Modulul I: Punctul de Plecare – Evaluare şi Plan de Dezvoltare

program de dezvoltare personală

„Punctul de plecare”

” Aş dori să mă dezvolt dar nu ştiu de unde să încep!” Se întâmplă să dorim să facem multe lucruri dar nu ştim de unde să începem. Programul “Inteligența emoțională – Armonie în Viața Ta” este compus din 4 module: “Punctul de Plecare” – evaluare & plan de dezvoltare, “Descoperă-te!” – seminar dezvoltare Intrapersonala 2 zile , “Relaționează!”- seminar de dezvoltare inter-personala 2 zile, “Acționează!”- program de coaching;

“Punctul de Plecare!” În ce constă acest start? Două instrumente psihologice ne vor arăta care sunt punctele noastre forte şi care sunt cele de îmbunătățit. Un instrument ne va spune despre Personalitatea şi Trăsăturile noastre şi modul în care ne influențează viața. Celalat instrument ne va prezenta pe noi inşine din perspectiva Inteligenței Emoționale. Şi findcă toate acestea îi musai să fie puse într-un context mai apare o oră şi jumătate de interpretare a rezultatelor şi crearea unui plan de dezvoltare personal. Detalii după cum urmeaza…

Evaluare:

Emotional Quotient Inventory – EQ-i

EQ-i este rezultatul a 17 ani de cercetare a inteligenței emoționale a autorului, cercetări care au depaşit granițele a mai mult de 10 state, într-un efort de a dezvolta o abordare cross-culturală a descrierii şi evaluării inteligenței emoționale.

Conform acestui model, inteligența emoționala este formată din cinci arii de dezvoltare:

Intrapersonal se referă la conştiința de sine, aptitudinea unei persoane de a fi conştientă de propriile emoții şi de propria persoană, de a-şi înțelege propriile puncte tari şi puncte slabe şi de a-şi exprima sentimentele şi pe sine într-o maniera non distructivă.

Interpersonal se refera la conştiința, deprinderile şi interacțiunile sociale, aptitudinea unei persoane de a fi conştientă de sentimentele, grijile şi nevoile celorlalți şi de a fi capabil să inițieze şi să întrețină relații de cooperare, constructive şi reciproc satisfăcătoare.

Managementului Stresului se referă la gestionarea şi controlul emoțional, la aptitudinea unei persoane de a gestiona emoțiile astfel încât acestea să lucreze în avantajul şi nu contra sa.

Adaptabilitate se referă la managementul schimbării, adică la adaptarea atât la schimbarile personale şi interpersonale cât şi la schimbarile mediului.

Stare Generală se referă la automotivare şi la aptitudinea unei persoane de a se bucura de propria persoană, de ceilalți şi de viața în general.

Utilitatea EQ-i: Dezvoltare personală, Medii organizaționale, Dezvoltarea abilitaților de leadership, Educaționale, Clinice, Medicale, etc.

Scorare: Creion hartie sau On-line (aprox 30 de minute)

California Psychological Inventory (CPI260)

CPI este fără doar şi poate cel mai puternic instrument psihometric pentru evaluarea personalității umane, adulte, normale. Construit de mai bine de 50 de ani, bazându-se pe cercetari şi aplicații de succes în viața de zi cu zi. Este foarte practic deoarece poate fi administrat într-un timp scurt şi pentru persoane ocupate oferind în acelaşi timp o introspecție despre nevoile de dezvoltare ale individului în viața de zi cu zi. Acest test a fost validat şi etalonat pentru populația din Romania de catre D&D Consultans.

Concepte si variabile masurate de CPITM

CPI contine 20 de scale primare (“populare”) şi  sunt grupate în 4 categorii principale:

Relaționarea cu ceilalți: În aceasta categorie putem să descoperim cât de Dominanți suntem , care ne sunt Ambițiile, suntem Sociabili sau nu, ne Acceptăm aşa cum suntem, suntem Independenți sau Empatici.

Managementul de sine: Aceasta categorie ne arată cum ne gestionam resursele interioare. Putem înțelege dacă suntem Responsabili şi care este percepția noastra despre responsabilități; putem înțelege cum ne raportăm la norme şi valori sociale; suntem sau nu suntem o persoană care işi controlează impulsurile; gestionam stressul?; suntem sau nu critici cu cei din jur?

Celelate categorii de scale ne arată cum gândim, care ne este stilul interpersonal, motivații şi stil de munca, etc

Scorare: Creion hartie sau On-line (aprox 30 de minute)

Interpretare şi Plan de dezvoltare

Interpretarea Se face individual pe fiecare scală a celor două rapoarte si este pusă în contextul personal. În urma acestei interpretări se analizează care sunt punctele forte şi cele de îmbunătațit deoarece ambele ne influențează acțiunile proprii dar şi relațiile cu cei din jur. Interpretarea dureaza 1 ora si 30 minute.

Planul de dezvoltare În urma interpretarii se identifică punctele de dezvoltat. Se analizează ce anume a condus la situația existentă. Se identifică cel puțin 3 acțiuni care pot să ducă la dezvoltarea lor sau cel puțin la limitarea efectelor negative asupra persoanei sau a celor din jur. Pentru fiecare punct de dezvoltare se stabilesc paşi de urmat cu acțiuni şi îndrumari pentru aplicarea lor în viața de zi cu zi.

Cine este Adrian Rãulea?

Adrian are 38 de ani, este născut în Sibiu, căsătorit, de profesie psiholog.

Adrian are o experienţă  de 17 ani în domeniul vânzărilor în companii naţionale şi multinaţionale la care se adaugă o experienţa de 4 ani în resurse umane, traning  şi coaching.

În aceşti 4 ani peste 2.000 de persoane au beneficiat de programele de training si coaching susţinute

Cât dureazã?

Completare Instrument  EQ-I:                    30 – 40 minute

Completare Instrument  CPI:                      30 – 40 minute

Interpretare & Plan de Dezvoltare:          O orã şi 30 minute

Cum se desfãsoarã?

Completarea Instrumentelor se poate face on-line de la calculatorul personal sau creion hârtie la  sediul nostru

Interpretarea se face la cabinet față în față sau telefonic

Investiție:           425 RON

Include:

  • Scorare instrument EQ-I
  • Scorare Instrument CPI260
  • Interpretare
  • Plan de Dezvoltare

Între 9-19 August  325 ron

Cum mã înscriu?

Telefonic la:        +40 724 557 818

E-mail:                  Adrian@adrianraulea.ro

Cabinet Individual de Psihologie – Adrian Rãulea

Psihologia Muncii şi Organizaționalã

Adresa:B-dul Dimitrie Cantemir, Nr 8, Bl, 3B, Sc C, Ap 73, Sector 4, Bucuresti

Evaluari Psihologice, Dezvoltarea Inteligenței Emoționale, Stress Management, Psihologia Vânzãrii

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>