Maxima zilei

"How people treat you is their karma; how you react is yours." Wayne Dyer "Modul in care ceilalti te trateaza este karma lor! Modul in care reactionezi este karma ta!" Wayne Dyer

“Trăiește-ţi imaginaţia și nu istoria!”

Cineva îmi spunea acum câteva zile: “m-am saturat să traiesc viaţa prin citate! Suferinţa mea este aici!”

Așa că ai grijă ce sfaturi dai că poate ai nevoie să le aplici pe tine!

Astăzi sunt într-una din acele zile mai puţin bune în care văd partea neagră a paharului, rate la banci, guvernu’ cade, ce-o să se aleagă de noi, businessu ‘no să mai meargă…. poţi să faci ceva pe ea inteligenţa emotională că nu mă ajută cu nimic în momentul de faţă, vorbe pe hartie, nu ajuta la nimic!  (sau cel puţin așa credem când suntem deturnaţi de amygdala)

Așa că în această dimineaţă mi-am trăit depresia, istoria, neputinţa, viitorul sumbru, ….și acum prietenii m-ar cita: “e alegerea ta să gândesti așa!”  Bine ca aţi invaţat ceva ca să mi le spuneţi inapoi!

Da! Este alegerea mea să stau și să zac și să văd cum mă duc în jos …….sau să pot aleg să îmi trăiesc prezentul și imaginaţia. Să aleg fiu aici, să fiu prezent  și să lupt pentru imaginaţia mea (cea bună J). În loc de “greu” pot sa aleag “foarte provocator”.

Am să aleg să mă gândesc la ce pot să fac  si nu la ce nu pot în aceasta zi frumoasă și provocatoare. Pot să scriu aceste rânduri. Pot să mă gândesc la ce pot să construiesc pentru ziua de azi, mâine, poimâine ….viitorul ni-l facem singuri!

Este alegerea noastra să ne înţelegem și să ne acceptăm trecutul și să trăim prezentul construind viitorul!  

Trăiţi-vă imaginaţia și nu istoria!

Toate cele bune!

Adrian

PS depresia mea a scăzut de la 98% la 90%…așa că am treabă sa o mai reduc..:-)      

1 comment to “Trăiește-ţi imaginaţia și nu istoria!”

  • gabriela

    … si mai POTI sa te uiti afara si sa vezi ca e soare si copacii sunt vopsiti in culori de toamna. … si mai POTI sa te uiti bine la tine si sa constati ca ai 2 maini, 2 picioare, chip frumos si corp integru, organe integre si ca mergi singur fara carucior. …si mai POTI sa observi ca in timp ce “o iei la vale” acest proces poate fi amuzant, ca si cum te dai pe topogan. … si mai mult, POTI sa fii fericit ca viata ta mai are o zi, ziua de AZI, asa cum este (chiar si cu rate la banca si fara guvern! Nu uita vorbele lui Iorga: “In viata irosim ani si la moarte cersim clipe”… nu irosi nici macar o zi din viata cu depresia, daramite ani ! (OK, cateva ore se accepta, ca si tu esti om, chiar daca inteligent emotional)! Stand up and PLAY your game!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>