Maxima zilei

"How people treat you is their karma; how you react is yours." Wayne Dyer "Modul in care ceilalti te trateaza este karma lor! Modul in care reactionezi este karma ta!" Wayne Dyer

Cum mi-ar place să fie Luni dimineaţa?

„Un om ar trebui să se uite la ceea ce este şi nu la ceea ce  crede că ar trebui să fie.”
Albert Einstein

Bună Luni dimineața!

Cine sunt Eu în această Luni dimineața?

Sunt cel care merge la serviciu? Sunt cel care duce copii la grădiniță? Sunt cel care nu are chef să se ridice din pat și să meargă la serviciu sau la facultate? Sunt cel care platește facturile/sau cel care nu are bani să le platească? Sunt cel care trebuie să predea raportul săptămânal până la 10:30? ….mă scuzați ar fi trebuit să iau în calcul și „sunt cea”….acest „Eu” este universal indiferent ca „sunt cel care”…. sau “sunt cea care”…sunt cea care trebuie să stea cu copii? Sunt cea care pe lângă multe altele trebuie să meargă și la servici să aibă grijă și de casă? Sunt cea care nu imi gasec locul…?

Cine sunt eu în această zi de luni și cine cred că ar fi trebuit să fiu?

Aș fi fost mai fericit dacă aș fi avut un serviciu mai ca lumea….! Aș  fi fost mult mai fericit dacă nu aveam șefii ăștia…! Aș fi fost mult mai fericit dacă nu ar fi trebuit să merg la facultate! Aș fi fost mult mai fericit dacă nu trebuia să platesc ratele astea și să îmi cumpăr ceva de bani ăștia…..AŞ FI FOST! Dar acest „aș fi fost” e o probabilitate și nu este ceva real!

Dalai Lama spunea că Fericirea este o stare a minţii! Este alegerea noastra să fim fericiţi!

Cum aș putea fi fericit în fiecare secundă? …în vremurile acestea de …”cacao”.

Fiecare lucru are și parţi bune și parţi mai puţin bune! Este alegerea noastră care parte vrem să o vedem.

Nu am să vă contrazic că acel serviciu pe care îl uraţi nu este așa!Că vrenmurile nu sunt de …”cacao”. Dar încercaţi ca la fiecare lucru mai puţin bun să îi găsiţi și un corespondent pozitiv. O fi imposibil? Încercaţi!

De fiecare dată când veţi face o afirmaţie mai puţin pozitiva, adaugaţi și una pozitivă!

Daţi-le voie amândurora să existe în acest timp care se cheamă Prezent! Aici și acum!

Uitaţi-vă înăuntrul vostru și spuneţi cum vă simtiţi când faceţi afirmaţii mai puţin pozitive și cum vă simtiţi când spuneţi ceva pozitiv.

Noi alegem cum sa fie săptămâna aceasta!

Nu este doar o maximă a zilei! Trăiţi-o!

 

 „Un om ar trebui să se uite la ceea ce este şi nu la ceea ce  crede că ar trebui să fie.”
Albert Einstein

 

Dacă aţi avut succes împărtășiţi și altora!

Vă doresc o săptămână în care să vedeţi lucrurile bune dinăuntrul vostru. Să vedeţi ce sunteţi cu adevărat!

Toate cele bune,

Adrian   

 PS. pentru întrebări sau dezbateri a acestor subiecte puteţi să îmi scrie-ţi la adrian.raulea@insightconsulting.ro

4 comments to Cum mi-ar place să fie Luni dimineaţa?

 • stii cum e? celor care astazi, luni, le este foarte urat sa mearga la munca, sa le spui ca de maine sunt in somaj. Sa vezi atunci cum se schimba lucrurile…

 • adrian

  Realitatea este dura, “cum as vrea sa imi fie aceasta zi de Luni” nu inseamna sa ma mint si sa imi spun ca totul este roz si frumos, ci sa vad realitatea si sa aleg provocarile sa ma gandesc ce lectie am avut de invatat si sa ma bucur ca am trecut peste. Sa ALEG sa ma gandesc la ce pot face in aceasta situatie si nu sa ma plang ce ceilalti sunt de vina.

  Da’ ce poate fi placut sa mergi la servici si sa iti spuna cineva ca de maine esti in somaj? Sau esti manager si maine trebuie sa spui oamenilor ca nu vor mai avea cu ce sa isi plateasca “darile”.
  Mi se pare ca JackWelch povestea despre doua moduri diferite de a anunta reducerile de personal. Primul manager a fost mai dur si impactul pe care l-a avut a fost dezastruos, pe langa faptul ca mesajul era unul mai putin bun tonul si lipsa de empatie l-a amplificat. Celalat manager care a incercat sa explice situatia si a aratat ce mai poate face compania pentru ei a facut aceasta operatie cu succes si oameni au vorbit si au vazut compania cu ochi buni chiar si intr-o situatie de criza.

  Recomand:http://www.youtube.com/watch?v=XcEx1FVEc_w Dana Bowman…ce poate fi mai rau decat ce i sa intamplat?
  sau “La vita e bella” sa fi ancorat in realitatea si sa gasesti jocul si farmecul “raului”

  Nimic nu poate fi 100% rau poate fi 99, 98, 97…noi alegem cat de mult poate sa coboare!

  Toate cele bune! Adrian

 • mari

  da…noi alegem sa fim mai buni, sa rezolvam provocarile,sa trecem peste si sa fim azi cu 1%mai buni decat am fost ieri…
  deci de in mine sta puterea schimbarii in bine…

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>